Puffogó Gombócok

      Táplálás


A süniknél nagyon fontos, hogy helyesen tápláljuk őket! Mivel rovarevő állatok a lakásban tartott példányok tápláléka száraz macska v. kutyatápból, élőeleségből és még egyéb dolgokból áll amik inkább csak kiegészítők. Ne feledjük sünink előtt mindig legyen friss víz.

Száraztáp:

A legfontosabb eleség a háziasított süninknek a száraztáp. Ez lehet macska v. kutyatáp is teljesen mindegy csak arra figyeljünk, hogy felnőtt állatok számára készüljön, aprószemekből álljon, és prémium minőségű legyen, szóval ne az legyen, hogy csak gyorsan lekapunk egyet a Tesco polcáról.

Prémium minőségű macska tápok:Royal Canin, Acana, Happy Cat.

Prémium minőségű kutyatápok:Royal Canin, Happy Dog, Platinum Natural.

Ha sünink nem túlsúlyos állandóan ott lehet előtte a száraztáp.

Élőeleség:

Sünink 2. legfontosabb étele az élőeleség. Ezt semmiképpen se hagyjuk ki! Adhatunk neki lisztkukacot, gyászbogárlárvát, tücsköt, szopós egeret. Ha undorodunk, ezektől csipesszel is adhatjuk, vagy lisztkukacból már lehet szárítottat venni ez is megfelel. Viszont fontos, hogy ezeket sose a természetből gyűjtsük össze hanem kisállatkereskedésből vegyük! Ebből körülbelül egy nap egy kanálnyit adjunk.

Egyebek:

Ezek mellett süninknek adhatunk gyümölcsöket, zöldségeket, de a tévhittel ellentétben annyira nem rajonganak értük ezért csak a vitamin miatt érdemes időközönként kicsit adni úgy, hogy apróra reszeljük, v. daraboljuk és belekeverjük az ételbe, ha nem tetszik, neki próbálkozzunk másik fajtával, viszont előbb olvassunk utána, hogy melyikeket eheti a sünink. De bébiételt is adhatunk nekik. Emellett adhatunk nekik darált csirkenyakat, főtt májat, tojást. De ezeket is csak időközönként! Tejterméket sose adjunk nekik, mert laktóz-érzékenyek!